1) Mare suplete arhitecturala.
Cu lemnul poti realiza simplu toate formele posibile si inimaginabile .Aspectul exterior poate varia si lua forma oricarui tip de constructie . Estimam costuri cu -5 pana la -10 % mai putin in raport cu o constructie din caramida.
2) Rapiditatea montajului.
Putem realiza o structura de lemn in termen de 3 pana la 30 de zile. Se pot executa lucrari la rosu in 6 pana la 12 zile daca este necesar.
Asamblare
3) Confort general mare.
Acest tip de constructii se caracterizeaza printr-un confort mare datorita unei izolatii crescute, fara pierderi termice , pana la absenta efectului de pereti reci iarna.
4) Peretii.
Acest tip de constructie are pereti subtiri , de 10 pana la 22cm, si ofera caracteristicile unui perete cu izolatie si rezistenta foarte crescuta comparabile cu alte tipuri de pereti din zidarie.
5) Fundatia.
Pentru acest tip de constructie relativ usoara, materialul pentru fundatie este cantitativ mai mic fata de constructia din zidarie si astfel costurile generale sunt vizibil reduse.
Fundatie
imaginea 1. si 2.- fundatie structura zidarie : 10T/ml & 7T/ml imaginea 3.- fundatie structura lemn : 3,8T/ml
6) Absenta pierderilor termice.
Aceste constructii se incalzesc foarte repede. Conductivitatea termica redusa aduce economii substantiale de energie.
Aport de masa lemnoasa pe planseu de lemn
7) Longevitate..
Casa de lemn prezinta paradoxal o foarte buna longevitate. Acesta longevitate a constructiei se datoreaza comportamentului bun al lemnului in timp la socurile termice.
8) Posibilitatea extinderii constructiei.
Modificarile la o structura din lemn sunt mult mai simple de realizat din punct de vedere tehnic fata de o structura din beton.
9) Rezistenta buna la cutremure.
Structurile din lemn sunt lejere ,monolitice, si foarte simplu de consolidat . Intre altele ,lejeritatea le face mai putin periculoase in caz de cutremur fata de cele din beton .
Consolidarea structurii de lemn
10) Rezistenta la foc.
Chiar daca pare incredibil ,aceast tip de constructie prezinta o rezistenta la foc relativ buna, lemnul de constructie fiind tratat .
A �Perete structura lemn cu fatada exterioara de lambriu semi-rotund:
B.Perete structura lemn cu fatada exterioara de lambriu standard :
C.Perete structura lemn cu fatada exterioara minerala:
Casa verde – Constructie consum redus
De ce sa alegem o constructie, cu un consum redus de energie ?
• Pentru a imbunatatii confortul, pentru ambianta termica agreabila si omogena si pentru absenta curentilor de aer
• Pentru reducerea costurilor la facturile de energie
• Pentru garantarea valorii imobiliare (un plus valoare la vanzare de circa 12%)
• Pentru protejarea mediului
Punctele cheie pentru obtinerea nivelului optim de consum redus de energie
Forma cladirii
Cu cat suprafetele exterioare (pereti,sol ,acoperis) sunt mari ,cu atat mai mari sunt si cheltuielile de intretinere. Alegeti forme simple, o casa cu suprafata medie unde va puteti optimiza etanseitatea termica si diminua costurile investitiei.
Orientarea cladirii si deschiderile
La conceperea arhitecturala trebuie sa se tina cont de orientarea fata de soare si fata de curentii de aer ,cat si de caracteristicile particulare ale locului de constructie . Pentru optimizarea aportului solar, prevedeti intre 20 si 25% suprafata vitrata in raport cu suprafata locuita, cu un maxim de vitraj la sud si un minim de vitraj la nord. Deschiderile la est si vest permite optimizarea iluminatului natural.
Izolatia
O buna izolatie pe toate suprafetele exterioare (pereti, deschideri, sol, acoperis),o etanseitate perfecta si o limitare exacta a punctelor termice sunt punctele cheie a unei constructii consum redus. O atentie deosebita trebuie data in alegerea si punerea izolatiei 😮 densitate buna, punerea in straturi incrucisate, tratarea punctelor termice ,gestionarea circuitului vaporilor de apa.
Echipamente
Sistemele de ventilatie , caldura si apa calda selectate trebuie sa fie performante . Faceti alegerea unei case de familie permitand sa diminuati 20% din consumul de caldura si sa realizati o economie a investitiei.
(ref. texte http://conseils.xpair.com)
Catalog Proiecte