Servicii

Maison Ossature Bois Transilvanie

Serviciile noastre:

Etape de fabricare
Uscarea

In constructie.

Etape de fabricare
Transport

Etape de fabricare
Montaj

Isolatia ecologica

Există trei mari familii din categoria izolare ecologică: cele rezultate din producția animală,  vegetală și izolație minerală în cele din urmă. Izolatii diferite sunt prezentate mai jos: origine, eficiență, utilizare, avantaje, dezavantaje, costuri …

Lana de oaie

Lâna de oaie provine în principal din producția de lână de ovine, care nu este potrivită pentru industria textilă. Această lână poate fi folosită ca o alternativă la vata minerală pentru izolarea termică a acoperișurilor și a podelelor. Lâna are o valoare de izolare mare (0.032-0.041). În plus, aceasta absoarbe excesul de umiditate perfect (absorbtie de pana la 33% din greutatea sa in condensare), care vor fi eliminate fără a afecta capacitatea de uscare de izolare. Lână de oaie trebuie să fie pregătită înainte de utilizare. Acesta este, în esență clătit ă succesiv si spalată pentru a o curăța de mizerie, tratament anti-acarieni și împotriva incendiilor.

Densitate (kg/m3) 600 gr, 1000 gr, 1200 gr
Conductivitate termica W / m ° C (e) 0.032 – 0.041
Permeabilitate la vapori de apă (m) 1 – 2
Capacitatea higroscopică Până la 33% din greutatea sa
Preț: între 10 și 20 de euro pe mp
Avantaje :Bun raport calitate / preț
Ignifugă
Nu putrezeste
Regulator de umiditate

Lana de pene

Lâna de pene nu este utilizată singură, acesta trebuie să fie amestecată cu lână de oaie și fibre textile topite  asigurand lipirea și rezistența mecanică a produsului in timp. Acest amestec are avantajul de a avea o bună izolare termică (0.040 – 0.042) și o bună tolerantă la umiditate . Ca si lana de oaie, lâna de pene trebuie să fie curățată și tratată antibacterian.

Dezavantaje : preț mai mare in comparatie cu lâna de oaie (20 până la 25 de euro pe mp)

Canepa

Cânepa este o specie cu creștere rapidă a cărei cultura respectă mediul înconjurător datorită rezistenței plantelor care face ca utilizarea pesticidelor sa fie mai puțin frecventă. În timpul procesului de fabricație, adăugarea de substanțe chimice nu este necesară. Cânepa este folosită pentru izolarea termică a acoperișurilor, pereților și podelelor. Utilizarea sa este foarte potrivită în condiții de umezeală. Cânepa are o conductivitate termică echivalentă cu lâna minerală (0.040 – 0.046). Din cauza rigiditătii sale, este deosebit de potrivită pentru izolarea termică și acustică a pereților și partițiilor. Cânepa mai mult nu putrezeste si nu contine nimic de natură să afecteze mediul înconjurător. Se intalneste in formă de panouri semirigide sau lână. Cânepă înlocuiește ecologic vata de sticlă tradițională sau bazaltică.

Conductivitatea termică a fibrelor de cânepă: 04 W / mK
Absorbția sunetului: CDR, (A) = 48 la 80 mm
Permeabilitate la vapori de apă: μ = 1 – 2
Preț: între 10 și 20 de euro pe mp
Avantaje : Respinge rozătoare

Pluta

Pluta provine din scoarta de stejar de plută, o specie de arbori  mediteraneeni. Aceasta resursa este de origine vegetală, prin urmare, este regenerabilă, dar recuperarea lentă a cojii (zece ani) o face ca resursă fragilă. Pluta este considerată unul dintre cele mai bune izolatoare, cu un lambda 0.032 la 0.045. Acesta poate fi folosit pentru izolarea termica si acustica a peretilor, partiții și pardoseli. Ca si cânepa, pluta poate fi găsită (în formă extinsă) in granule pentru punerea sub acoperișuri sau pardoseli, pereti dubli …Coaja dură nu este direct utilizabilă. Trebuie mai întâi curățată, trecută printr-o autoclavă la 300 ° C pentru a extrage suberina care urmează să fie utilizate la obtinerea placilor .

Preț: 20 – 40 de euro pe mp

Dezavantaje : Destul de scump
Permeabilitate scazuta la vaporii de apă

 

Vata de celuloza

Vată de celuloză provine din ziare reciclate sau de hârtie imprimata Hartia este mai intai udata și apoi tratata cu borax și silicat  pentru a o proteja contra focului si de dăunători (insecte, mucegai, rozătoare). Ea există în două forme: în vrac și placă. Vrac este utilizată prin turnare prin injecție sau suflare,ca să fie introduse pe podele sau în completare la dusumea si în partiții . Vata de celuloză are o excelenta lambda 0.038 – 0.040 identică cu cea întâlnită la vata minerală. În plus, vata de celuloză care este garanța ignifug, în caz de incendiu. Proprietățile ei de izolare vin și din faptul că fibra cuprinde aerul nu numai între fibre, dar si in fibre.

Preț: între 10 și 40 de euro pe mp
Avantaje : Ignifug
Performanță împotriva căldurii

Inul

Inul este un produs secundar al agriculturii, este cultivat în partea de nord-vest a Franței. Cultura necesită puțin îngrășământ și pesticide, fapt care limitează impactul asupra mediului. Acestea sunt fibre scurte, care nu sunt utilizate de industria textilă, folosite în prepararea panourilor și rolelor semi-rigide. Acestea din urma însă, nu sunt în întregime naturale, datorita amestecului cu fibre de plastic.Coeficientul de conductivitate termica a inului este mai mare decât cel de cânepă cu o lambda de 0037 la 0038, o buna izolare fonica (55 db) și higroscopicitate buna deoarece lâna de in poate absorbi de 10 ori mai multă apă ca vata de sticla. Are, de asemenea, o bună rezistență la foc, după ignifugare. Inul este corespunzator pentru izolarea termică a pereților sau acoperișurilor . Este deosebit de potrivit pentru structurile din lemn și pentru a izola căpriori și grinzi.

Pret: 8 € 30
Avantaje :  Bun raport calitate / preț

 

Le verre cellulaire

Sticlă celulară provine fie din reciclare fie din exploatare de nisip care vine din mediul natural. Principala materie primă intalnita azi provine din reciclarea de sticla plată, sticla recuperată de la autovehicule defecte sau ferestre.Proporția de sticlă reciclată este de aproximativ 70%. După arderea materiei prime, se adaugă carbon in cantitate mică, care va duce la producerea de dioxid de carbon.Acesta din urmă ramane prizonierul microcelulelor în timpul răcirii. Acest lucru va oferi proprietatile de izolare din sticlă celulară. Aceast izolant are o performanță termică bună cu lambda între 0.035 și 0.048. Ea are, de asemenea, o excelenta rezistenta la umezeala. În cele din urmă, este complet ignifugă.

Preț: între 35 și 45 de euro pe mp
Avantaje : Foarte buna izolare termică
Rezistenta foarte buna la umiditate
Ignifug
Dezavantaje : Preț mare , putin ecologic

1212_03DIFFUTHERM

Fibră de lemn de izolare bord pentru sistemele de izolare termică

Pavatex DIFFUTHERM este un element optimizat, eficientă izolație ipsos cu o structură combinată, care este compus din mai multe straturi de disc densitate diferită. Fixare este de Klamern sau izolarea ancorele de pe cadru

de lemn și substraturi solide. Glet de ipsos este testat cu sisteme de gips de la producatori de renume.

Beneficii

  • Panouri fibrolemnoase cu o compoziție plăcuță specială, amestec ales de stabilitate și de compensare de tensiune.
  • Excelenta izolare bord pentru diverse sistem stuc EIFS aprobat.
  • Montaj direct pe modele suport de lemn posibile.
  • Structuri testat pentru rezistența la foc și de izolare fonica.

123123_03PAVAFLEX

Flexibil fibră de lemn izolatie

PAVAFLEX este un sistem flexibil de fibra de lemn izolatie cu izolatie

termica excelenta si proprietati de căldură de fixare pentru un design respirabil. Izolație plăcut este ușor de a lucra cu instrumente de tăiere simple.Datorită flexibilității și PAVAFLEX bună acțiune de prindere este rapid, ușor de instalat și se potrivesc.

Avantaje

  • Naturale, flexibil fibră de lemn izolare.
  • Usor de aplicat, efect foarte bun de prindere
  • Bună capacitate de stocare a căldurii pentru o mai bună protecție termică în timpul verii.
Suna acum
Locatie